2020-09-14 07:57:45• hírek • MTI

Tízezrek vesztették el otthonukat az amerikai erdőtüzekben

Már több mint 30 halálos áldozata van az Egyesült Államok nyugati részén pusztító erdőtüzeknek. Oregonban és Kaliforniában három hete küzdenek a lángokkal. Több millió hektárnyi terület és több ezer ház égett le – közölte az M1 Híradója.

Először látta viszont birtokának maradványait egy oregoni férfi szombaton. Családja három generáció óta élt és dolgozott a Mill City hátárában fekvő farmon. A férfinak most mindene odalett a tűzben. A telken lévő lakóházakat és üzlethelyiségeket, valamint több mint két tucat veterán autót – köztük egy 1967-es Mustangot is – felperzseltek a lángok.


Oregon államban jelenleg 16 helyen pusztítanak nagyobb erdőtüzek. Negyvenezer embernek kellett elhagynia az otthonát. Legkevesebb 10-en vesztették életüket, több tucatnyian pedig eltűntek. 


Phoenixben is komplett lakónegyedeket perzseltek fel a lángok. A hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedni fog. A nyugati parti államban csaknem 30 nagyobb erdőtűz pusztít jelenleg. Tizenötezer tűzoltó küzd a lángokkal.


Kaliforniában idén már több mint 20-szor akkora terület égett le, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Augusztus közepe óta már legkevesebb 22-en haltak meg az erdőtüzek miatt, és több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: